همه آنچه در مورد خواص خارخاسک باید بدانیم

گیاه خارخسک :


دارای ساقه ای خوابیده روی زمین و خزنده و پوشیده از کرک یا تارهای ابریشم مانند می باشد. برگ های آن مرکب زوج شانه ای با پنج یا هشت برگچه می باشد، این برگ تا حدودی شبیه به برگ نخود ولی چسبناک با بوی نامطبوع است. میوه ی آن گرد و سه پهلو و دارای پنج قسمت می باشد که اطراف میوه خارهای تیز وجود دارد.


گل های آن زرد رنگ است. این گیاه در خرابه ها و نزدیک آب و بیشه ها می روید. در اطراف تهران، قم، راجرد و آذربایجان در خوی، در شمال ایران، فارس، خراسان، شاهرود، بسطام و بین دامغان و سبزه وار مشاهده شده است. در هندوستان نیز در سر تا سر شبه قاره تا ارتفاع چهار هزار متری کشمیر انتشار دارد. ریشه، میوه، دانه، برگ، ساقه و به طور کلی تمام قسمت های گیاه ولی میوه آن خاصیت دارویی بیشتری دارد.




[caption id="attachment_10987" align="aligncenter" width="300"]همه آنچه در مورد خواص خارخاسک باید بدانیم همه آنچه در مورد خواص خارخاسک باید بدانیم[/caption]

خواص درمانی خارخاسک :


معتدل است و آب دم کرده آن قابض، ضد انگل شکم است، مدر و قاعده آور می باشد، جنین را سقط می کند، ترشح شیر را افزایش می دهد، نیروی جنسی را زیاد می کند. برای تقویت نیروی جنسی، درخشان کردن رنگ رخساره، تسکین درد مفاصل و درد کمر، (آب تازه آن را بگیرید و در روغن کنجد آن قدر بجوشانید تا آب تمام شود و روغن باقی بماند)، مالیدن همراه با خوردن بیست و هشت گرم از آن با شیره خرما یا عسل اثرات مفیدی دارد. آب جوشانده آن در استعمال خارجی برای مداوای بیماری های پوست و جرب مصرف می شود.



میوه ی خارخسک :


با نام های خارسه گوش، خارکوهک، شکر خنج، شکوهنج، حمص الامیر، خرخاسک، خسک یا خسک دانه، پیکل، حر، حروا، خارسوهک، هرواد هم گفته می شود. برای تقویت کبد و کلیه جوشانده صاف شده ی بیست گرم از آن نافع است، همچنین حرکات روده ای را تشدید می کند، درد مثانه را تسکین می دهد، خنک کننده و تونیک است، برای اعتدال بخشیدن به اخلاط عامل موثری است، برای نقرس مفید است، اسهال خونی و انواع خون ریزی های داخلی را بند می آورد، برای معالجه آبسه ها و زخم ها نافع است و دید چشم را افزایش می دهد.


برای درمان سینه پهلو یا ذات الریه و روماتیسم و برطرف کردن سوزاک، چهل گرم از این گیاه را در یک لیتر آب جوش دم کنید و صاف کرده ی آن را به مرور بنوشید. اگر آب جوشانده آن را با سکنجبین و یا سرکه مخلوط کنید و بخورید، ضعف کبد در افراد گرم مزاج را درمان می کند.


 

[vc_row][vc_column][vc_message]
همچنين بخوانيد :   خارخسک و خواص مفید آن
[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

 

دیگر خواص خارخاسک :


برای درمان تب مالت از این گیاه استفاده می شود به این صورت که یکصد گرم از آن را در یک لیتر آب می جوشانند، بعد آب صاف کرده آن را با یک لیتر عرق کاسنی مخلوط می کنند و می توان صبح و عصر از آن نوشید. اگر صد و پنجاه گرم از آن را در یک کیلو شیر گوسفند آنقدر بجوشانید تا خشک شود و این کار را سه بار تکرار کنید، سپس خشک شده آن را با نبات بکوبید و هر روز، صبح، ظهر، شب هر بار یک قاشق از آن بخورید برای تقویت نیروی جنسی بی عدیل است و برای زیاد کردن شیر زنان موثر خواهد بود.


آب دم کرده آن را مخلوط با روغن بادام بخورید، رنگ رخساره را نیکو می کند و در افراد گرم مزاج قدرت جنسی را زیاد می کند و مقدار منی را افزایش می دهد. همچنین می توانید نخود را در آب تازه ی آن خیس کنید و پس از پرورده شدن برای افزایش نیروی جنسی مصرف کنید.


برای دفع سنگ کلیه، هر بار سه مثقال از خارخسک را با سه مثقال از کاکل ذرت و سه مثقال از پوست خربزه خشک شده مخلوط و دم کنید، موثر است و ورم مجاری ادرار را تحلیل می برد. برای مداوای برفک و التهابات دهان، با آب جوشانده آن قرقره کنید. جوشانده میوه آن همراه با عناب و سپستان اثر تب بر و معرق دارد.



تذکر :


افراط در مصرف خارخاسک زیان آور است و برای سر مضر است و مصلح آن روغن کنجد و بادام شیرین می باشد. مصرف این گیاه برای بانوان باردار مضر است، زیرا باعث ناراحتی و حتی موجب سقط جنین شود.


 

[vc_row][vc_column][vc_cta h2="خريد عرق عناب" txt_align="center" color="green"]


عرق عناب را با خواص ضد سرفه، درمان بی خوابی، آرام کننده ی اعصاب، تقویت کننده عمومی بدن، مقوی معده و درمان خستگی و ضعف عمومی، کاهش دهنده ی تب و افزایش دهنده ی شیر مادر ، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.



عرق عناب


[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]


 

Comments

Popular Posts