سنجد تلخ و خواصش را بشناسیم

بد نیست تا سنجد تلخ و خواصش را بشناسیم 


به فارسی در اطراف تهران و در دره کرج با نام های سنجد تلخ، کام، کهام و دره طالقان کاه و در آذربایجان در میانه چالی گویند. در کتب طب سنتی با نام ابوقانس آمده است، که در این مطالب به خواص و مضراتش می پردازیم.



مشخصات سنجد تلخ !


سنجد تلخ درختچه ای است کوچک، خاردار با برگ های نقره فام (پشت برگ) و بدون دم برگ، باریک، دراز به طول 3-4 سانتی متر و عرض 5-7 میلی متر، گل های نر بدون پایک و گل های ماده پایک دار به رنگ مایل به سبز است. میوه اش تخم مرغی کوچک، گوشتی به رنگ حنایی نارنجی و با طعم کمی ترش است. چون میوه این درختچه دارای مقدار زیادی ویتامین می باشد و در مداوای بیماری های ناشی از کمبود ویتامین ث داروی بسیار مفیدی است لذا کشت و پرورش آن معمول است. تکثیر آن از طریق کاشت قلمه یا ریشه جوش به آسانی صورت می گیرد و خود به خود به سرعت تکثیر می شود. در حال حاضر اغلب در پرچین باغ ها از آن استفاده می شود. این درختچه در اروپا و آسیای غربی و مرکزی تا چین انتشار دارد و در شمال غرب هیمالیا نیز می روید. در ایران در ارتفاعات البرز تا آذربایجان و در طالقان و دره کرج تا ارتفاع 200 متر می روید.



سنجد تلخ و خواصش را بشناسیمخواص سنجد تلخ !


از میوه ترش سنجد تلخ با کمک قند مربای خوش طعمی درست می شود. در هند شربتی که از میوه های آن تهیه می شود برای رفع ناراحتی های ریه تجویز می شود و جوشانده میوه سنجد تلخ برای رفع التهاب های جلدی به کار می رود. میوه تازه و خام آن برای رفع عوارض ناشی از کمبود ویتامین ث خورده می شود. سنجد تلخ از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است و از نظر خواص معتقدند که بازکننده گرفتگی ها و مسهل بلغم و زرد آب است و برای استسقا نافع می باشد.


 

[vc_row][vc_column][vc_message]
همچنين بخوانيد :   آشنایی با خواص و مضرات سنجد
[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

 

معمولا برای موارد فوق حکمای سنتی از ریشه گیاه استفاده می کنند. ریشه آن قوی و پر از شیره تلخی است که آن را گرفته و با آرد خلر و گاودانه مخلوط کرده خشک می نمایند و نگه می دارند. اگر یک گرم از عصاره ریشه آن با آب عسل خورده شود مسهل بلغم و زرداب و رطوبت های بدن است و برای استسقا کبد گرم بسیار مفید است. ریشه سنجد تلخ مضر احشا و اعضای داخل شکم است و از این نظر باید با عسل خورده شود و اگر اسهال و لینت آن زاید بر حد اعتدال باشد، نشستن در آب سرد آن اسهال را قطع می کند.



عصاره ریشه سنجد تلخ :


برای گرفتن عصاره ریشه آن ریشه را گرفته پس از تمیز کردن کوبیده با فشار عصاره آن را از پارچه ای رد می کنند. توجه شود که چون آلکالوئید دارد در مصرف عصاره ریشه آن باید کمال احتیاط به عمل آید و ضمن اینکه زیر نظر پزشک و با تجویز او باشد از مقدار مقرر که حداکثر تا یک گرم است تجاوز نکند و حتما با آب عسل مصرف شود.


 

[vc_row][vc_column][vc_cta h2="خريد عرق يونجه" txt_align="center" color="green"]


عرق يونجه را با خواص چاق کننده، مولد خون، تقويت استخوان بندي اطفال، برطرف کننده علائم پوکي استخوان، نيرودهنده قواي جنسي، سرشار از ويتامينها بخصوص ويتامين k، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.



عرق يونجه


[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Comments

Popular Posts