یاس زرد و خواصش را بشناسیم

گیاه یاس زرد و خواصش را بشناسیم


به فارسی یاس زرد نامیده می شود. در این مطلب با خواص، نحوه استفاده، ترکیبات شیمیایی و مشخصات این گیاه آشنا خواهید شد.




[caption id="attachment_24501" align="aligncenter" width="750"]یاس زرد و خواصش را بشناسیم یاس زرد و خواصش را بشناسیم[/caption]

مشخصات یاس زرد


درختچه ای است زینتی با شاخه های باریک و نرم مجنون به طوری که هر قسمت از آن که با خاک تماس بگیرد ریشه می کند و منشا درختچه مستقلی می شود. گل های آن زرد لیمویی است و در اطراف محور شاخه ها ظاهر می شود. در مناطقی که زمستان های سرد دارد در اوایل بهار و در مناطقی که زمستان های معتدل دارد مانند شمال ایران در تمام فصل زمستان به طور نامنظم گل می دهد، تکثیر از طریق خوابانیدن شاخه و یا کاشت قلمه آن در پاییز است.



ترکیبات شیمیایی یاس زرد


میوه خشک آن که بیشتر در طب سنتی مستعمل است دارای ساپونین و چند فلاونول گلوکوزید است و به علاوه دارای فیلی رین و ویتامین پ می باشد. در دانه آن نیز ساپونین وجود دارد و در پوسته خارجی دانه اولئانولیک اسید مشخص شده است.


 
همچنین بخوانید : رایحه های دلپذیر طبیعت

 

خواص یاس زرد را بدانیم.


در چین معمولا از میوه خشک یاس زرد به عنون دارو استفاده می شود ولی در برخی مناطق از برگ ها و سرشاخه های جوان و ریشه آن نیز استفاده می شود. برگ و میوه این گیاه مدر، ملین و قاعده آور است همچنین برای مسکن و آرامبخشی نیز نافع می باشد. ضد کرم است و برای معالجه کرمک نافع است و به علاوه آنتی فلو جیستیک و ضد ورم است. در موارد تب های نوبه ای تب بر است. برای بیماری لنفاتیک مفید است و در موارد جرب، زخم، آبسه، خنازیر، بواسیر و تومورهای بدخیم تجویز می شود.


داروی ضد قی است و آنتی بیوتیک بر ضد استرپتو کوکوس ها و استافیلو کوکوس ها می باشد. ضمنا برای تحلیل لخته خون نیز موثر است. برای کنترل سرطان پستان تجویز می شود. برگ های آن در مصرف داخلی و خارجی برای بیماری های پوست به کار می رود. در موارد سرخک و آبله خاصیت بثورات زدایی دارد. برگ ها و سرشاخه های آن را تب بر می دانند و ضمادی از آن درست می کنند که در استعمال خارجی برای التیام غدد مجروح و بواسیر به کار می رود. ریشه آن کمی سمی و تب بر می باشد و برای معالجه سرماخوردگی و یرقان تجویز می شود. از جوشانده آن برای شستن زخم های سرطانی استفاده می شود.


در هند و چین از جوشانده برگ ها و سرشاخه های نازک درختچه برای رفع گرفتگی و انسداد گلو می خورند یا غرغره می کنند. در چین طبق گزارش اچ سی چئواز مخلوطی از میوه های گونه های یاس زرد برای معالجه در موارد ملایم نوعی بیماری تورم مغزی که بیشتر در فصل تابستان و پاییز ممکن است ظاهر شود و ویروس آن حمله کند، استفاده می شود.  مصرف این گیاه باید با نظارت پزشک در حد مجاز باشد.


 

روغن بادام شیرین


روغن بادام شیرین را با خواص تقویت اعصاب، رفع بی خوابی، پرپشت شدن ابرو و مژه، رفع التهاب معده، تمیزکننده پوست و مو، رشد مجدد مو، حاوی ویتامین های Eو B، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.



خرید روغن بادام شیرین

Comments

Popular Posts